Németországban indul útjára és talán hamarosan az online boltok kínálatában is megjelenik az első Samsung Android mobiltelefon, a Samsung i7500.

Samsung, az egyik Android alapító

A Samsung maga alapító tagja az Open Handset Alliance -nek, ami az Android operációs rendszer létrehozásáért felelős. Az Android a Symbian rendszerhez hasonló intelligens és programozható, testreszabható, azonban még jóval kevésbé elterjedt. A Samsung már a másik rendszerrel dobott piacra mobiltelefont Samsung i8910 Omnia HD néven. Ez a telefon az érintőképernyős Samsung i900 Omnia HD kamerával felturbózott változata.

Symbian és Android

A két operációs rendszer komoly versenyben áll egymással, egyelőre a Symbian jóval előnyösebb helyzetben van, a gyártók óvakodnak az Anroid bevezetésétől. Talán a Samsung mostani piacralépése bátorságot ad a többi cégnek is.

 

Kapcsolódó cikkek:

A Techfresh híre a Samsung i7500 mobiltelefonról

A legjobb mobiltelefonos HD kamera - Samsung i8910 Omnia HD

Androidő - Az Android telefonok

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr61088756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása