Az Európa Parlament előtt van egy tervezet ami alapján csökkentenék az SMS roaming díjakat Európában. A mobil kommunikációnak azonban sok más egyéb költséghatékony módja létezik. Íme néhány megoldás, amihez kiválaszthatjuk a megfelelő mobiltelefont az internetes áruházak ajánlataiból.

Wi-Fi

A Wi-Fi vagy más néven Wireless LAN, vagy WLAN rendszer rádióhullámok útján kommunikáló hírközlési eszközökhöz -mint telefeon, notebook- alkalmazott ,,drótnélküli" adatátviteli forma. Használatával tehát az arra alkalmas eszközök vezetékes összeköttetés nélkül is képesek hálózatokhoz, így pl az internethez is kapcsolódni. A Wi-Fi nem az egyetlen rádióhullámokra épülő kommunikációs lehetőség.

Wi-fi  kapcsolatra alkalmas mobiltelefonok:

Nokia N95

Sony Ericsson G705

Samsung GT-i8510

Bluetooth

A Bluetooth hasonlóan a Wi-Fi-hez vezetéknélküli kapcsolatra használható rádióhullámokkal működő, kis hatótávolságú, szórt spektrumú kommunikációs rendszer. Az előnye, hogy nem csak a ,,mester" adóvel, de más Bluetooth adó-vevővel felszerelt eszközzel is képes kommunikálni. Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy jóval energiatakarékosabb a Wi-Fihez képest.

Bluetooth technológiával felszerelt telefonok:

LG KU990 Viewty

Nokia 5800 XpressMusic

Samsung SGH-I900 8gb Omnia

 

Kapcsolódó linkek: 

Operators must slash text message roaming rates

Bluetooth internet

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr741088833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása