Csak egy kis jeladó-zavaró kütyü, egy iPhone, és egy héliummal töltött lufi kell és máris mehet a kalózadás az óriás kivetítőn:

 

 

Forrás:

Dude hacks Times Square screens with an Iphone. What have you done today? (Video)

Több, mint százan töltötték ki a mobiltelefon kérdőívet.

Az alábbi grafikonok mutatják az eredményeket a mai napig:

Az elmúlt egy évben az Android jelentősen előretört nem csak a nemzetközi, de a magyar mobiltelefon piacon is. Ha nem is birtokol sokkal több ember androidos eszközöket, a reklámkampányoknak köszönhetően már sokkal többen kapcsolnak, mit is jelképez a kis zöld robot. Íme az Android operációs rendszer rövid és némileg leegyszerűsített története:

2005. A Google felvásárolja az Android Inc. nevű mini céget.

2007. Több mammutcég -így pl. a HTC, a Google, az Intel, az LG, a T-Mobile és a Motorola- bejelenti, hogy megalapította az Open Handset Alliance-et,amely feladataként egy nyílt forráskódú operációs rendszer folyamatos fejlesztését tűzte ki. Egyúttal a szakmai szövetség azt is bejelentette, hogy a rendszer az Android elnevezést kapta.

Az első ismertebb Androidos mobil készülék, a HTC G1 2008 végén keltett némi feltűnést, de kissé előnytelen külsejével még nem sok jót sejtetett.

 

A tavalyi 2010-es év hozta meg először az Android igazi sikerét. Ekkor már nem csak a geekek, de az átlagos tévénéző polgárok is rákaptak a robotkára és mostanra egészen közel kerültünk hozzá, hogy ,,néptelefonok" is androidosak legyenek.

Álmodozzunk hát egy csöppet, hátha az alábbi gyönyörűségen gépelhetjük a Facebook státuszunkat nyár eleje felé:

Az LG sokat méltatott ,,csokoládé" telefonjai - érintőképernyős LG BL40 és a szétcsúsztatható LG BL20- szép csendben beosontak a hazai áruházak kínálatába is. Az LG azonban nem áll meg itt a Black Label szériával és egy újabb elegáns mobiltelefon, az LG Chocolate Touch  piacra dobását tervezi. Egyelőre még csak homályos információk keringenek vele kapcsolatosan, de annyi bizonyos, hogy nem kell nagyon sokat várni rá.

 


 

 

 

 

 

 

LG Chocolate Touch mobiltelefon - Tulajdonságok- amit eddig tudunk

 • 3,2 megapixeles kamera
 • 3" méretű, 240x400 felbontású érintőképernyős kijelző
 • FM rádió

Forrás:
Verizon two weeks away from LG Chocolate Touch?

Kapcsolódó linkek:
Hivatalossá vált a csoki - LG BL40 Chocolate mobiltelefon
LG BL40 mobiltelefon - Friss csokoládé

Az X3 a Sony Ericsson Xperia X1 mobiltelefon és X2 utódja nevet változtat. Innentől X10-ként várjuk jövetelét. Hogy mi viszi rá a gyártókat ezekre a titokzatos névváltoztatásokra? Talán milliós méretű marketing kutatások?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán soha nem derül erre fény. (Ugyanígy az sem világos, hogy vajon a Sony Ericsson miért ragaszkodik ennyire egy sokak által kárhoztatott széria erőltetéséhez.)
Mindenesetre annyi bizonyossá vált ezzel hírrel egyetemben, hogy a Qwerty billenytűs, érintőképernyős mobil a 2010 év legelejére várható majd. Remélhetőleg javítanak vele az elődök hibáin!

Forrás:

X3 No More? Now the X10?

Kapcsolódó linkek:
Sony Ericsson W705 mobiltelefon - Egy jól sikerült zenemobil
Sony Ericsson W595 zenés mobiltelefon - Kiállja a próbát

Azt hiszem nem a Philips jut eszünkbe a Nokia, a Samsung, az LG, Sony Ericsson,vagy a Motorola után elsőként, mint nagynevű mobiltelefon gyártó a világmárkák közül. A Philips ennek ellenére már a második Android alapú mobiltelefon piacra léptetését tervezi, minden bizonnyal bízva az operációs rendszer jövőbeni felfutásában és abban, hogy viszonylag olcsó készülékekkel tért nyerhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyébként igen szimpatikus kinézetű Philips V808 mobiltelefon tulajdonságairól egyelőre a következőket tudjuk:

 • GSM/GPRS/EDGE hálózatok támogatása
 • 3,2" HVGA érintőképernyős kijelző
 • 3.2MP fényképező
 • microSD kártya bemenet, ami max. 8GB-ig bővíthető
 • zenelejátszó
 • widgettámogatás
 • GPS navigáció


Forrás:
Upcoming Philips V808 Android Smartphone

Kapcsolódó linkek:
Kínában indul útjára? - Dell Android érintőképernyős mobiltelefon
Fanki-fanki - Donut és az Android telefonok

 

 

Forrás: Cellphone Tech Fresh


A G-Invader a régi jól ismert Space Invader Windows Mobile telefonokra (pl. a Samsung GT-i8000 Omnia II) kifejlesztett változata. Az irányítás elsősorban a mobiltelefon mozgásérzékelőjére épít.
Unaloműzésre első osztályú!


Forrás:
G-Invader: Space Invader on Windows Mobile

Az LG legújabb alacsony költségvetésű érintőképernyős telefonja -ami az LG KP500 által kitaposott ösvényre kíván lépni a jövőben - nem más mint az LG GD510. Ez a mobil minden szempontból vonzó lehet a kispénzű mobil rajongóknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LG GD510 POP mobiltelefon - Tulajdonságok
Legelőször is az LG GD510 mobiltelefon esetében egy minimalista, de annál tetszetősebb polírozott külső házzal találjuk szembe magunkat, ami lássuk be jóval vonzóbb, mint az LG KP500 Cookie műanyag borítása. Emellett a funkciók tekintetében is többet kínál a számunkra, mint elődje (legalábbis az alapján, amit az eddig kiszivárgott információk alapján tudni vélünk):

 • 3"  érintőképernyő
 • 3 megapixeles kamera/fényképező
 • 8 GB belső tárhely
 • 3G kapcsolat
 • WiFi
 • GPS

Forrás:
Minimalist LG GD510 Pop Revealed

Kapcsolódó linkek:
Hivatalossá vált a csoki - LG BL40 Chocolate mobiltelefon
LG érintőképernyős telefonok 4. - LG KP500 Cookie

 

Kép forrása: http://www.omio.com

Az Ovi Store-ból  beszerezhető Airport Touch játék segítségével megtapasztalhatjuk milyen egy repülős forgalomirányítónak lenni: különböző kisgépek és óriás utasszállítók mozgását kell koordinálni egy kis méretű repülőtéren anélkül, hogy komolyabb balesetet okoznánk. A játék Symban S60 operációs rendszerű Nokia telefonok esetében működőképes ( Nokia 5800, Nokia N97, Nokia 5530).

 

Forrás:
Airport Touch for Nokia 5800, N97 and 5530

Kapcsolódó linkek:
Közvetlen YouTube alkalmazás Nokia 5800 és Nokia N97 telefonok részére
Nokia 5800 mobiltelefon - Fejleszd fel a fényképezőt egy alkalamazással

NokiaX6 mobiltelefon az egyik alternatívaként szolgálhat arra, hogy merre lépjen tovább a Nokia az XpressMusic telefonok vonalán a Nokia 5800 után, méghozzá sokak szerint a megfelelő továbblépésnek tűnik.
A Nokia X6 külsejét illetően markánsabb ismertetőjegyeket kapott, mint az előd Nokia 5800 mobil. Kissé szögletesebb, emellett laposabb is lett. Az érintőképernyő alapfelszereltség, de itt már olyan extrákat találunk, mint a 32 GB-os saját belső memória, 35
órányi egyhuzamos zenelejátszási képesség, vagy a teljes internet böngésző.
További Nokia X6 mobitelefon további tulajdonságok

 • A-GPS
 • Ovi Maps és Playlist DJ, alkalmazások ,,gyárilag" telepítve
 • Spore, Asphalt4  játkok úgyszintén ,,gyárilag" telepítve
 • 5 megapixel kamera Carl Zeiss optikával és  dual LED vakuval
 • TV kimenet
 • videó szerkesztés és online megosztás
 • Nokia Music store elérés


Forrás:
Nokia X6 Hands-on

Kapcsolódó linkek:
A Nokia N900 mobiltelefon a legnagyobb érdeklődésre számot tartó termék
Nokia netbook, vagyis Nokia Booklet 3G

A Samsungnak valószínűleg megtetszett a Nokia N86 mobiltelefon megoldása a két irányba csúsztatható billentyű kiosztása, és szeretett volna maga is egy ilyen elrendezésű telefont piacra dobni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mobiltelefon tudásban jelentősen alulmúlja majd a Nokia vezető modelljét, viszont minden bizonnyal árban is...

Samsung M3310 mobiltelefon  - Tulajdonságok

 • 65 ezer színes QVGA TFT kijelző
 • Kétirányú szétcsúsztatható elrendezés - elkülönített médialejátszó gombok
 • Numerikus billentyűzet
 • 3,2 megapixeles kamera
 • GSM/EDGE csatlakozás
 • FM rádió
 • 40 MB belső memória
 • microSD kártyás bővíthetőség

Aki szereti az ilyesmit annak ajánlott, aki pedig más izgalmakra vágyik, annak Egy kis Fry& Laurie, pontosabban ez esetben csak Hugh Laurie:
Forrás:
Samsung Readies M3310 Dual Slider Phone

Világszerte 65 millió ember használja szinte kizárólag mobiltelefonon a legnagyobb közösségi oldalt egy múlt héten mért adat alapján,és ez az érték folyamatosan növekszik. Az első mérés 8 hónappal ezelőtt volt, ekkor mindössze 20 millió mobil Facebook felhasználót regisztráltak köszönhetően az olyan telefonoknak, mint pl. Sony Ericsson W595 mobiltelefon. Az okostelefonok terjedésével robbanásszerű változásra számíthatunk a kérdésben, lévén, a legtöbb új mobiltelefon tulajdonságai között szinte kivétel nélkül mindig szerepel a közvetlen Facebook alkalmazás.
(Így könnyű!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás:
Facebook Mobile hits the 65 million mark and still going


Kapcsolódó linkek:
Motorola A45 mobiltelefon -A ,,tinifon”
Sony Ericsson Green Heart - Nem csak koncept telefon?

Természetesen nem csak hogy érintőképernyős, de természetesen Qwerty billentyűzettel is ellátták az LG most bemutatott az Európában első Android telefonját. Az LG Etna mobiltelefon 5 megapixeles kamerát, wifi csatlakozási lehetőséget tudhat magáénak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legalábbis eddig ennyit tudtunk meg róla...

Forrás:
LG shows off its first Android handset

Kapcsolódó linkek:

LG android mobiltelefon érkezik Kínába

 

Kép forrása: http://www.androphones.com/

A Nokia legújabb okostelefon reménysége, a QWERTY billentyűzettel ellátott Nokia N900 mobiltelefon a volt az a termék ami leginkább lázba hozta a múlt héten a Nokia World 09 látogatóit. Az új Linux alapú Maemo operációs rendszer alatt futó mobiltelefon a legtöbb kommentet vonzotta a Nokia Conversations oldalon.
Kíváncsian várjuk a megjelenést!

Forrás:
N900 wins Nokia World 09 popularity contest

Kapcsolódó linkek:
Best of Nokia World 09

Minden alkalommal komikus pillanat az amikor a híradás-technikai iparágban egy régóta pletyka tárgyának számító termék végre bejelentésre kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki kicsit is foglalkozik a mobiltelefonokkal, mostanra már tudhatja hogy a Nokia a Nokia N97 mobil kicsinyített változatáról már jó ideje keringenek információk és képek. A napokban Stuttgartban folyó Nokia World 2009 konferencia örömére a cég  nem váratta tovább a közvéleményt és bejelentette aNokia N97 Mini-t.
A Nokia N97 Mini javarészt ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint az ,,eredeti". A fő különbség a méretben van: 3,5" helyett 3,2" méretű kijelző, 32GB helyett csupán 8GB belső memória jellemzi.

Kedvcsinálóként íme a hivatalos videó:

 


Forrás:
Nokia N97 Mini mobil

 

Kép forrása: http://www.slashgear.com

Sajnos egyelőre csak Hong-Kongban vásárolható meg a Sony Ericsson W395 mobiltelefon Hello Kitty kiadása, de minden bizonnyal a hazai bakfisok is örvendezhetnek majd, ha megjelenik itthon is. A Sony Ericsson W széria amúgy is az ifjúságot célozza meg zenélős funkcióival, a Hello Kitty figura és a pink upgrade már csak hab a tortán. A készülék 1380 hong-kong-i dollárba kerül, ami nagyjából 40 000 forintnak felel meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:
Sony Ericsson Launches W395 Hello Kitty In Hong Kong

Kép forrása: http://cellphones.techfresh.net

A Nokia ügyesen titokban tartotta eddig a Nokia N900 mobiltelefon fejlesztését, gyorsan letudta a pletyka-időszakot és hamar be is jelentette a  Nokia telefonok legújabb zászlóvivőjének megjelentetését, és most már egy fantasztikusan szerkesztett reklámot is összerakott hozzá. Sajnos nem tudom a Nokia N97 után a szkepticizmusomat véka alá rejteni és kijelenteni, hogy ha a fele igaz, amit a videón látunk, az már nagyon szép lenne!

 

 

 

Forrás:
Nokia N900 debuts on video!

Kapcsolódó linkek:
Nokia netbook, vagyis Nokia Booklet 3G
Nokia 6790 Surge mobiltelefon

A korábbi pletykák néhány nappal ezelőtt hírré változtak: a Nokia létrehozta a Nokia Booklet 3G-t, az első Nokia netbookot így a cég reményei szerint a Nokia telefonok mellett a Nokia netbookok és ultra-hordozható számítástechnikai eszközök is egyet fognak jelenteni a jól ismert minőséggel. Természetesen rengeteg telefonnal kapcsolatos alkalmazás válik elérhetővé aBooklettel, és mindenfajta élvonalbeli adatátviteli és kommunikációs lehetőséget ki lehet vele használni a 3G-től a Bluetooth-on át a WiFi-ig, amit a mostani kor nyújtani képes. Ráadásul az új jövevényt a Nokia alkalmazás boltja, az Ovi Store is támogatja alkalmazásokkal.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokia Booklet 3G netbook- Operációs rendszer
A Nokia netbooknál kibújt a szög a zsákból a Microsoft és a finn mammutvállalat együttműködésével kapcsolatosan: szó sincs itt a Symbian alkalmazásáról, jó öreg Windows (Windows 7) alatt fut az új netbook.

Nokia Booklet 3G netbook - További tulajdonságok

 • Intel Z530 1.6Hz processzor
 • 1GB RAM memória
 • 120GB merevlemez
 • A-GPS támogatás
 • Nokia Ovi Maps támogatás
 • Cserélhető SIM-kártya
 • 12 órás akkumulátor működés (a gyártó állítása szerint)
 • HDMI kimenet
 • HD felbontású kijelző

 

A Digi Times értesülése szerint a Nokia a későbbiek folyamán egy ARM processzorral felszerelt smartbook piacra dobását is tervezi. Erről azonban még korai találgatásokba bocsátkozni, hiszen méga Booklet 3G megjelenésének dátuma sem ismert.


Forrás:
Nokia Booklet 3G “a technológia összeköt” jegyében

Kapcsolódó linkek:
Nokia booklet, avagy netbook Nokia módra

 

Kép forrása: http://i3.sinaimg.cn

Nos, megoldódni látszik a talány a Sony Ericsson Jalou telefonnal kapcsolatban. Úgy látszik minden gyártó legalább egyszer egy évben szeret eljátszadozni az új telefonok neveivel, hogy még sűrűbb köd és zűrzavar ereszkedjen elménkre, és a katarzisként érjen a felismerés, hogy jé! egy betű a különbség, és nem sajtóhibáról van szó, hanem két teljesen különböző termékről... És jé! Már meg is tanultam a nevüket:


Sony Ericsson Jalou

 

 

 

 

 

 

 

Sony Ericsson Jolou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:
Wednesday´s News Bits

A Sony Ericsson bemutatta a Sony Ericsson Jalou-t. (Zsalu?) Kissé meglepve tapasztalhatjuk, hogy az a mobiltelefon amiről MA a híradások szólnak köszönőviszonyban sincs azzal a Jalou-val, amiről a híresztelések TEGNAP szóltak. Természetesen a pletykákra soha nem lehet 100%-ig alapozni, de mégis olyan jó lett volna...
Ami igazából elszomorító, hogy sokkal inkább tűnik vállalható és izgalmas terméknek a tegnap látott készülék, mint a ma bejelentett borzalom -már ami a külsejét illeti. (Erősen érezhető hogy Dolce & Gabbana felelős a megjelenésért.)

Azért nézzük csak meg mit tud!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sony Ericsson Jalou - Idétlen piperedoboz, vagy mobil?
A '80-as évek legsötétebb szín- és formavilágát idéző szétcsusztatható készülék a következő specifikációvalal rendelkezik:
262,144 színes, TFT, 240 x 320 felbontású QVGA kijelző
FM rádió
Bluetooth 2.0
Track ID - zenefelismerő funkció
Google Search böngésző,
közvetlen Google Maps, Geo Tgging és YouTube alkalmazás
3G kommunikáció - GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 and UTMS/HSPA 900/1700/2100
3D játékok
Videó és zenelejátszás
3,2 megapixeles kamera
3x optikai zoom
USB adattárolási lehetőség
Repülőgépes offline funkció
FM rádió
Mozgásérzékelő
SanDisk microSD memóriakártyás bővíthetőség
Színek: Akvamarin Kék, Onyx Fekete, Mély Ametiszt

Természetesen nem soroltam fel a Sony Ericsson Jalou mobiltelefon összes tulajdonságát, de azt megállapíthatjuk, hogy amúgy egy jól felszerelt darabról van szó.
Mégse hagy nyugodni néhány kérdés... Mi köze van ennek a beharangozott Android operációs rendszerhez?
És mi lesz a neve a tegnap említett telefonnak? Fogunk vele valaha találkozni az üzletek polcain?

Forrás:
Sony Ericsson Jalou announced, comes with a Dolce&Gabbana limited edition

Kapcsolódó linkek:
Sony Ericsson és az első esztétikus Android telefon – Sony Ericsson Rachael
A mobilpiac erőteljes kettéválása
Kínában indul útjára? - Dell Android érintőképernyős mobiltelefon

 

Kép forrása: http://www.3g.co.uk

A Juniper Reserch intézet felmérése szerint a mobilpiac két szélsőség felé tolódott el. Az egyik szélsőséget az igen olcsó, alacsony színvonalat megütő telefonok, míg a másikat a csúcstechnológia, és különösen a magas ár jellemzi ( a minőség viszont nem feltétlenül van ezzel párhuzamban, de ez egy másik történet...).

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb gond, hogy a kettő között csak egy szűk ,,elválasztó sáv" található, amit aközépkategóriának nevezhetünk. A tendencia pedig egyre erősebbnek mutatkozik. A felmérés alapján 2014-re a piac 79%-át a ,,buta"- és okostelefonok töltik majd ki és a maradékot foglalja el a közepes kategóriájú egyéb mobiltelefon.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kizárólag középkategóriában gondolkodó gyártók -Sony Ericsson és Motorola- kénytelenek lesznek ehhez a trendhez alkalmazkodni, hogy felvehessék a versenyt a kizárólag a két szélsőséget kiszolgáló óriásokhoz, mint a Nokia, vagy a Samsung, vagy akár a kizárólag elit kategóriában mozgó Apple, vagy a HTC.

Forrás:

Juniper Research Finds Handset Market Increasingly Polarized

Kapcsolódó linkek:
Egy mítosz születése? - Sony Ericsson Jalou mobiltelefon
Sony Ericsson Aino mobiltelefon - Extrákban bővelkedik

A Samsung egyre másra adja ki az érintőképernyős mobilokat, amik között egyre nehezebb eliharodni. Nem arra gondolok, hogy egyik úgy néz ki, mint a másik - bár ez is igaz - hanem arra, hogy az S5600 elvileg az S5230 okosabb kiadása lenne, és ennek megfelelően drágább is, ugyanakkor mégis kisebb a kijelző, és szintén számtalan bosszantó apróságot tartalmaz. A telefonnak nemcsak a kijelzője kisebb, hanem a kijelző és a kamera felbontása is - érthetetlen. A Samsung nem tud elszakadni attól a kényszerképzettől, hogy egy lyukból kell vezérelni a fülhallgatót és az adatátvitelt, erre ezúttal USB portot kapunk. A jack bemenetet tehát továbbra is felejtsük el. A telefon menüje kicsit más, mint a kistesónak kikiáltott S5230-é de tényleg csak egy kicsit. A Samsung S5600 készülék ára közel húszezer forinttal több, mint az S5230-é, ismételten csak azt tudom mondani, hogy érthetetlen okokból. A telefon jó, de nem ennyire. Ugyanakkor, aki szereti az egyiket, az a másikat is fogja. Kapcsolódó cikkek: mobiltippek,mobilefonereviews

 

Ha már tényleg nem tudod mivel verd el az idődet és van kedved -és persze pénzed- egy kiruccanáshoz olyan országba, ahol végeláthatatlan smaragdosan zöldellő gyeppel borított, frissen nyírt golfpályára lelhetsz, akkor az Apple telefon különböző golfos GPS alkalmazásait neked találták ki. Az egyik legújabb iPhone alapú golf GPS navigáció szoftver a Golfshot. A Golfshot a világ 15000 golfpályájának adatbázisát kezeli. Nem csak a játékos helyzetét határozza meg, de lehetőséget ad az eredmények vezetésére, valamint azok megosztására másokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:
Review: Golfshot Golf GPS Rangefinder App for iPhone

Kapcsolódó linkek:
Five Best iPhone Golf GPS Apps
Sherpa, az Android navigátor

 

Kép forrása: http://www.letsgomobile.org/

A Samsung Dash, a mindent elárasztó Samsung telefonok hullámának legújabb darabja már az Egyesült Államok kommunikációs felügyeletének (FCC) engedélyezési eljárása alatt áll és hamarosan minden valószínűség szerint feltűnik az ottani piacon. A Samsung Dash, vagy más néven a Samsung M850 mobiltelefon tulajdonságai egyelőre nem ismertek, mindössze egy ,,hátulnézeti" tervrajz és egy aprócska látványterv ismeretes vele kapcsolatban, és eszerint egy érintőképernyős készülékkel lesz dolgunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:
Samsung Dash M850 for Sprint

 

Kép forrása:

http://cellphones.techfresh.net

http://intomobile.com/