A Juniper Reserch intézet felmérése szerint a mobilpiac két szélsőség felé tolódott el. Az egyik szélsőséget az igen olcsó, alacsony színvonalat megütő telefonok, míg a másikat a csúcstechnológia, és különösen a magas ár jellemzi ( a minőség viszont nem feltétlenül van ezzel párhuzamban, de ez egy másik történet...).

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb gond, hogy a kettő között csak egy szűk ,,elválasztó sáv" található, amit aközépkategóriának nevezhetünk. A tendencia pedig egyre erősebbnek mutatkozik. A felmérés alapján 2014-re a piac 79%-át a ,,buta"- és okostelefonok töltik majd ki és a maradékot foglalja el a közepes kategóriájú egyéb mobiltelefon.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kizárólag középkategóriában gondolkodó gyártók -Sony Ericsson és Motorola- kénytelenek lesznek ehhez a trendhez alkalmazkodni, hogy felvehessék a versenyt a kizárólag a két szélsőséget kiszolgáló óriásokhoz, mint a Nokia, vagy a Samsung, vagy akár a kizárólag elit kategóriában mozgó Apple, vagy a HTC.

Forrás:

Juniper Research Finds Handset Market Increasingly Polarized

Kapcsolódó linkek:
Egy mítosz születése? - Sony Ericsson Jalou mobiltelefon
Sony Ericsson Aino mobiltelefon - Extrákban bővelkedik

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr841305127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása