Sok olyan vélemény van miszerint az AGPS háttérbe szoríthatja a GPS navigációt. Sok olyan mobiltelefon és mobil kommunikációs eszköz is megtalálható több különböző online áruház kínálatán, ami képes AGPS navigációra. De mi is az az AGPS?


AGPS - navigáció mobil segítséggel
Az AGPS rövidítés az assisted global positioning system rövidítése, és annyit tesz: támogatott helymeghatározási rendszer. A támogatás pedig a mobiltelefon szolgáltatók átjátszóállomásitól érkezik. Az átjátszóállomások ugyanis általában rendelkeznek GPS antennával, és a műholdak jeleit a mobiltelefon által használt frekvencián folyamatosan sugározzák, így amikor pl. ha bekapcsoljuk GPS-t és meg kell keresnie a hozzá tartozó műholdakat -ezt hívják hidegindításnak-, az eszköz az átjátszóállomás jeleit hamarabb megtalálva könnyebben képes tájékoztatást adni a helyzetünkről.
A legtöbb új felső kategóriás mobiltelefon, mint pl. a Nokia 5800, vagy a Samsung i900 Omnia már rendelkezik AGPS rendszerrel.

Forrás:
What is Assisted GPS, or 'A-GPS'?

Kapcsolódó linkek:
GPS vs. aGPS: A Quick Tutorial

Assisted GPS, A-GPS, AGPS
A-GPS vs. "Standalone GPS" What's the difference?

Geotagging eszközök

Illusztráció forrása: http://www.bloggang.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr911180798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása