Az elmúlt egy évben az Android jelentősen előretört nem csak a nemzetközi, de a magyar mobiltelefon piacon is. Ha nem is birtokol sokkal több ember androidos eszközöket, a reklámkampányoknak köszönhetően már sokkal többen kapcsolnak, mit is jelképez a kis zöld robot. Íme az Android operációs rendszer rövid és némileg leegyszerűsített története:

2005. A Google felvásárolja az Android Inc. nevű mini céget.

2007. Több mammutcég -így pl. a HTC, a Google, az Intel, az LG, a T-Mobile és a Motorola- bejelenti, hogy megalapította az Open Handset Alliance-et,amely feladataként egy nyílt forráskódú operációs rendszer folyamatos fejlesztését tűzte ki. Egyúttal a szakmai szövetség azt is bejelentette, hogy a rendszer az Android elnevezést kapta.

Az első ismertebb Androidos mobil készülék, a HTC G1 2008 végén keltett némi feltűnést, de kissé előnytelen külsejével még nem sok jót sejtetett.

 

A tavalyi 2010-es év hozta meg először az Android igazi sikerét. Ekkor már nem csak a geekek, de az átlagos tévénéző polgárok is rákaptak a robotkára és mostanra egészen közel kerültünk hozzá, hogy ,,néptelefonok" is androidosak legyenek.

Álmodozzunk hát egy csöppet, hátha az alábbi gyönyörűségen gépelhetjük a Facebook státuszunkat nyár eleje felé:

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr692544011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása