A korábbi pletykák néhány nappal ezelőtt hírré változtak: a Nokia létrehozta a Nokia Booklet 3G-t, az első Nokia netbookot így a cég reményei szerint a Nokia telefonok mellett a Nokia netbookok és ultra-hordozható számítástechnikai eszközök is egyet fognak jelenteni a jól ismert minőséggel. Természetesen rengeteg telefonnal kapcsolatos alkalmazás válik elérhetővé aBooklettel, és mindenfajta élvonalbeli adatátviteli és kommunikációs lehetőséget ki lehet vele használni a 3G-től a Bluetooth-on át a WiFi-ig, amit a mostani kor nyújtani képes. Ráadásul az új jövevényt a Nokia alkalmazás boltja, az Ovi Store is támogatja alkalmazásokkal.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokia Booklet 3G netbook- Operációs rendszer
A Nokia netbooknál kibújt a szög a zsákból a Microsoft és a finn mammutvállalat együttműködésével kapcsolatosan: szó sincs itt a Symbian alkalmazásáról, jó öreg Windows (Windows 7) alatt fut az új netbook.

Nokia Booklet 3G netbook - További tulajdonságok

  • Intel Z530 1.6Hz processzor
  • 1GB RAM memória
  • 120GB merevlemez
  • A-GPS támogatás
  • Nokia Ovi Maps támogatás
  • Cserélhető SIM-kártya
  • 12 órás akkumulátor működés (a gyártó állítása szerint)
  • HDMI kimenet
  • HD felbontású kijelző

 

A Digi Times értesülése szerint a Nokia a későbbiek folyamán egy ARM processzorral felszerelt smartbook piacra dobását is tervezi. Erről azonban még korai találgatásokba bocsátkozni, hiszen méga Booklet 3G megjelenésének dátuma sem ismert.


Forrás:
Nokia Booklet 3G “a technológia összeköt” jegyében

Kapcsolódó linkek:
Nokia booklet, avagy netbook Nokia módra

 

Kép forrása: http://i3.sinaimg.cn

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr841341802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KMárton · http://videokamera.wordpress.com/ 2009.10.08. 13:37:30

Nagyobb a füstje, mint a lángja! szép gép meg kell hagyni, de én inkább maradok a Nokia telefonok mellett. Akkor már inkáb a Nokia N900 jobban érdekel!
süti beállítások módosítása