Forr a levegő az új Nokia ,,csodafegyver", a Nokia N97 érintőképernyős mobiltelefon körül. Ellentmondásos vélemények alakultak ki körülötte, mint minden más élvonalban szereplő termék körül. A Nokia N97 mindenesetre biztos, hogy mozgásban tartja az amúgy is dinamikusan fejlődő mobiltelefon piacot, és az iPhone egyik méltó versenytársa lesz. A Nokia N97 mobil  két területen alakított ki vitát: az egyik a Symbian S60 operációs rendszerrel kapcsolatos, míg a másik az Ovi szoftver áruház körül alakult ki.


 
Nokia N97 mobiltelefon - Vita a  Symbian S60 operációs rendszer körül
A Nokia a Symbian operációs rendszer egyik atyjának tekinthető. Sokan ennek ellenére kárhoztatják a céget, amiért ennyire ragaszkodik hozzá. Rugalmatlanságról és lassúságról beszélnek, és sokkal szívesebben látnák az újabb Nokia telefonokat Android rendszerrel futni. Mások viszont éppen a Symbian egyszerűségére és könnyű használhatóságára esküsznek és ezért választják a Nokia N97-et. A helyzet itt még egyszerű: aki nincs megelégedve a Symbiannal, nem veszi meg a telefont. A probléma akkor merül fel, ha valaki megvásárolta a telefont, mégis csalódnia kell...

Nokia N97 mobiltelefon és az Ovi Store
A Nokia az idei év májusában hozta létre az Ovi Store-t, egy internetes alkalmazás áruházat az iPhone Apps mintájára. Az áruház legöbb szolgáltatása fizetős, de a nagyobb gondot a kezdeti óriási érdeklődés okozta: gyakran fordultak elő komoly fennakadások a kezdetben és a Nokiatöbbé-kevésbé orvosolta is azokat.
A Nokia N97 az első telefon, ami közvetlen, gyári eléréssel rendelkezik az Ovi Store felé (mondhatni ,,Ovis" telefon). Azonban többen panaszkodnak arra, hogy a kifizetett alkalmazásokat, a későbbiekben egy e frissítés után, ha újra le szeretnék tölteni, akkor újra ki kell fizetni. Ezen kívül sok a panasz a vevőszolgálattal kapcsolatban is.
Optimista hozzáállással remélhetjük, hogy ezek a gondok csupán egy friss, új rendszer kezdeti gyermekbetegségei, és a finn mobil óriás hamarosan kezelésbe veszi az ügyeket.

Forrás:
N97 Ovi Store Demo Film

Kapcsolódó linkek:
Nokia N97 Review: Nokia Is Doomed

Nokia Says No Android Phone in the Works
N-Gage játék letöltés és Nokia mobiltelefon típusok

 

Kép forrása: http://www.which.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilhu.blog.hu/api/trackback/id/tr491231385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása